"Якщо Росія вб'є всіх нас, вона нападе на країни НАТО" - Зеленський

Президент Володимир Зеленський попередив, що небезпечною "альтернативою" продовженню підтримки України для країн Заходу може стати напад Росії на одну з країн НАТО. Про це він сказав в інтерв'ю програмі "Зустріч з пресою" на телеканалі NBC, - пише УП.

 "Якщо Росія вб'є всіх нас, вона нападе на країни НАТО, і ви пошлете туди своїх синів і дочок. І це буде – вибачте, але ціна буде вищою", - сказав голова держави.

За його словами, важливо, щоб союзники України продовжували надавати підтримку, оскільки Київ захищає спільні цінності, такі як демократія.

Зеленський також повторив свої заклики отримати від США більше систем протиповітряної оборони, зазначивши, що Україні особливо потрібні безпілотники, які можуть атакувати і збирати розвідувальну інформацію. За його словами, Україна почала виробляти деякі безпілотники, але потребує більше. Без такої допомоги українцям буде важко "зробити крок вперед", сказав президент.

"Нам потрібно врятувати нашу країну. Тому один із способів – спільне виробництво засобів протиповітряної оборони. Але в цей час, під час нашого спільного виробництва, наше послання до світу, до Сполучених Штатів, до Європи, до Азії: дати нам деякі системи протиповітряної оборони, просто використовувати їх, просто орендувати їх, орендувати на цей період, особливо взимку. Зима – це дуже складний період", - акцентував Зеленський.

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті