Втоми від війни не буде: Данія закликала збільшити коаліцію для поставок винищувачів F-16 в Україну

Данія прагне "розширити і поглибити" коаліцію країн, які зобов'язалися поставити Україні винищувачі F-16, заявила в понеділок прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен на щорічній сесії парламентської асамблеї НАТО в Копенгагені, - пише Reuters.

"Поки українці готові вести цю війну за нашу свободу, давайте вирішимо, що втома від війни не матиме місця в нашому трансатлантичному співтоваристві", - сказала Фредеріксен.

Нідерланди і Данія очолили ініціативу з навчання українських пілотів польотів на літаках F-16 і подальшого постачання винищувачів в Україну, щоб допомогти протистояти перевазі росії в повітрі.

Норвегія наприкінці серпня також зобов'язалася поставити Україні винищувачі F-16, а 11 інших країн, включно зі США, заявили, що допоможуть навчити українських пілотів літати на цих винищувачах.

У понеділок данський прем'єр-міністр також заявила, що НАТО і ЄС повинні краще координувати закупівлі зброї та боєприпасів у рамках союзу і військового альянсу.

"НАТО - це наріжний камінь нашої колективної безпеки, але водночас ми повинні робити більше в Європі. Все починається і закінчується НАТО, але всередині Європи і всередині Європейського Союзу ми повинні робити більше", - сказала вона.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті