ЗСУ ліквідували найкращего вертолітника ВКС РФ полковника Клещенка

Розвідники ЗСУ вилучили і передали на обмін тіло загиблого російського пілота вертоліта Ка-52 "Алігатор", який був збитий в районі села Гусарівка Балаклійського району на Харківщині ще у квітні. Ним виявився найкращий вертолітник ВКС РФ полковник Василь Клещенко, - повідомляє 16 серпня 93-тя ОМБр Холодний Яр у Фейсбуці.

"У квітні 93-тя ОМБр Холодний Яр відзвітувала про збиття російського вертоліта Ка-52 "Алігатор". Він впав перед позиціями бригади в районі села Гусарівка Балаклійського району на Харківщині. Тоді, щоправда, бійці не змогли повноцінно вивчити місце падіння. Їм вдалося лише побіжно оглянути уламки вночі, а потім зробити кілька облетів за допомогою дрона. І от нарешті у червні група розвідників ГУР МО і журналіст Юрій Бутусов змогли потрапити на місце падіння гвинтокрила. І з'ясувати, що військовий нашої бригади солдат Іллюк Артур Григорович, який зробив вдалий постріл із ПЗРК "Ігла", ліквідув найкращого вертолітника ВКС РФ полковника Василя Клещенка", - йдеться у повідомленні.

Клещенко був заступником голови 344-го центру бойового застосування та перенавчання льотного складу армійської авіації країни-окупанта. В минулому році він на параді на честь дня перемоги у Москві летів за штурвалом вертольота Ка-52 "Алігатор" і вів парадний стрій.

"А тепер розвідники вилучили його тіло і передали на обмін", - розповіли  у ОМБр.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті