У війні Росії проти України ліквідовано 50 тисяч військових РФ, дуже багато з Башкортостану - "Медіазона"

Російські опозиційні журналісти проекту "Медіазона" до 12 квітня підтвердили загибель 50 471 загиблого російського військового.

"Нам відомі імена понад 3 300 офіцерів армії та інших силових структур. 390 із них - у званні від підполковника і вище", - повідомляє видання.

Зазначається, що реальна кількість загиблих розрахована за реєстром спадкових справ і актуальна на 15 березня 2024 року - близько 85 тисяч осіб.

Команди OSINT-аналітиків, які підраховують втрати військової техніки, повідомляють, що протягом останніх кількох тижнів Росія втрачає дуже велику кількість танків, БТР, БМП і артилерії. "При цьому на нашому підрахунку загиблих за некрологами це поки що не відбивається", - зазначили журналісти.

"Число загиблих, яких ми знаходимо в соцмережах, залишається приблизно однаковим увесь 2024 рік: це приблизно 1 200 осіб на тиждень, більшість із яких не були професійними військовими. Єдиний тренд, який ми можемо зараз відзначити - значно зросла кількість загиблих із Башкортостану. Зараз регіон вийшов на друге місце серед кількості загиблих по всій Росії, його випереджає тільки густо населений Краснодарський край, де, крім цього, є група волонтерів, які стежать за могилами загиблих солдатів (тобто, ми дізнаємося про більшу кількість втрат)", - уточнили в "Медіазоні".

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті