Відпрацьовують інші авіаційні завдання: у ППО повідомили, через що повітряна тривога триває довше

Масштабна повітряна тривога в Україні, яка була оголошена зранку 10 листопада, тривала понад три години. Причиною цього був МіГ-31К, який окупанти, ймовірно, дозаправляли у повітрі. Про це сказав речника Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону, - пише РБК-Україна.

Він нагадав, що здебільшого повітряні тривоги в Україні через зліт МіГ-31К тривають від 20 хвилини до півтори години.

"Раніше, коли МіГи злітали, ми бачили періодичність тривоги до 20 хвилин. Це були тренувальні польоти перед усім. Також були тривоги півторагодинні. Це фактично півтори години, коли МіГ-31 відпрацьовує пальне - це значить, що літає, поки не витратить все", - пояснив речник.

Ігнат зазначив, що тепер окупанти відпрацьовують інші авіаційні завдання з МіГ-31К. Йдеться про дозаправку літака у повітрі.

"Зараз ворог вдався до інших завдань, які ставить перед собою. Це відпрацювання дозаправки у повітрі. Зрозуміло, що час перебування МіГа у повітрі зростає фактично удвічі. Зараз протяжність таких тривог більше 2,5 годин", - сказав він.

При цьому речник не виключає можливість того, що окупанти, посадивши один МіГ-31К, можуть підняти у небо інший. У такому випадку повітряна тривога буде оголошена повторно.

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті