В "Укренерго" стурбовані стрімким зростанням споживання електроенергії та попереджають про ризики сбою системи

Диспетчерський центр НЕК "Укренерго" фіксує дуже стрімке зростання споживання з середини понеділка і закликає до економного споживання електроенергії.  Про це енергокомпанія повідомила у Телеграм 8 січня. 

"Уже в обідні години, між 13:00 і 14:00, рівень споживання електроенергії перевищив відповідний показник попереднього робочого дня, п'ятниці, 5 січня, на 13,4%", - йдеться у повідомленні.

Причиною зростання споживання він називає початок робочого тижня і значне похолодання в усіх регіонах України. Крім того, у південному регіоні поступово відновлюється енергопостачання споживачів, знеструмлених через негоду.

В "Укренерго" пояснили, що таке стрімке підвищення рівня споживання створює значне додаткове навантаження на електростанції, які все ще відновлюються після масованих ракетних атак минулої зими, і може загрожувати технологічними порушеннями.

Для того, щоб допомогти енергосистемі працювати в складних умовах, "Укренерго" закликає дотримуватися простих правил раціонального використання електроприладів протягом дня: вимкніть "зайве" світло в приміщеннях, а також кондиціонери й обігрівачі, якщо температура повітря комфортна, не вмикайте вдома одразу кілька потужних приладів, на роботі в обідню перерву - разом чайник і мікрохвильовку, вийміть зарядні пристрої з розеток, якщо вони вже зарядили гаджети.

"Пам'ятайте, що кожен із нас може допомогти працювати енергосистемі збалансовано", - наголосила НЕК.

Нагадаємо, раніше в "Укренерго" повідомили, чи можливий колапс в енергосистемі, навіть якщо росія скористається періодом похолодання. 

Як повідомлялося, 9 грудня в енергосистемі України був зафіксований дефіцит, і аварійну допомогу третій день поспіль вимушено беруть у сусідніх країнах. 

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті