В армії РФ зросла кількість "отказников". На полігонах виявлено ями для порушників

Дедалі більша кількість російських військових відмовляється брати участь в осінньому наступі на території України. Про це 24 жовтня повідомляє телеграм-канал ASTRA.

"Щонайменше 173 російських військових були поміщені в нелегальні табори для відмовників на окупованих територіях України за останні 10 днів, випливає зі звернень до редакції", - пишуть журналісти.

"Російські військові вже понад тиждень намагаються штурмувати Авдіївку на Донеччині, тривають спроби наступу в районах Куп'янська, Кремінної, Бахмута, Мар'їнки, Вербового та Работиного. Командування не зважає на жертви - Міноборони України та Великої Британії оцінюють російські втрати за час штурму в тисячі осіб, а OSINT-дослідники фіксують аномальні втрати російської армії в техніці. На цьому тлі до ASTRA практично щодня звертаються родичі російських солдатів, яких командування утримує в таборах для "відмовників". ASTRA отримала повідомлення переважно з Куп'янського напрямку - вони сповнені однакових скарг (на п'яних командирів, відсутність амуніції, розвідки, артпідтримки, їжі та води)", - розповіли у виданні.

Також у Мережі з'явилися знімки, що показують "ями" для порушників на території російських військових полігонів.

Йдеться про полігони "Тоцький" в Оренбурзькій області та "Прудбой" у Волгоградській області. Бійці, які навчалися і дезертирували, розповіли, що там вирито спеціальні тортурні ями, куди скидають тих, хто провинився. Їхні слова підтверджують супутникові знімки.

"Найбуйніших, за розповідями, після побиття кидали в ями на вулиці, закривали кришкою, і все. Ці ж хлопці виводили добровольців на плац у трусах, босоніж", - розповів "Важливим історіям" один із військових про полігон "Тоцький".  

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті