Умєров заявив, що є рішення змінити керівництво ЗСУ. Про відставку Залужного мають оголосити увечері - ЗМІ

Міністр оборони Рустем Умєров заявив, що сьогодні було прийнято рішення про зміну військового керівництва в Україні. Про це Умєров написав  у Фейсбук 8 лютого. 

Він також подякував Залужному за роботу:

"Генералу Валерію Залужному випало одне з найскладніших завдань – керувати Збройними Силами України під час Великої Війни з росією.

Збройні Сили України разом з усім Народом нашої країни продемонстрували всьому світові, що Україна – буде боротись за своє та за своїх, незважаючи на те, з яким ворогом має справу. Наші воїни відбили навалу агресора, захистили нашу державність, і продовжують щодня захищати нашу незалежність. 

Але війна не залишається однаковою. Війна змінюється та вимагає змін. Бойові дії 2022, 2023 та 2024 – це три різні реальності. 2024 принесе нові зміни, до яких мусимо бути готові. Потрібні нові підходи, нові стратегії. 

Сьогодні було ухвалено рішення про необхідність зміни керівництва Збройних Сил України. 

Щиро вдячний Валерію Федоровичу за всі досягнення та перемоги", - написав Умєров. 

Як повідомляє "УП" з посиланням на свої джерела, в Офісі президента готують указ про звільнення Валерія Залужного з посади головнокомандувача Збройних сил України.

На 18:30 має відбутися зустріч з журналістами. За словами співрозмовників УП, указ про звільнення має з’явитися ввечері після цього.

За даними УП, зустріч президента та главкома, про яку обидва сповістили в соцмережах, відбулася в Офісі президента о 17:00.

За словами джерел, Залужний повідомив про свою відставку оточенню.

Нагадаємо, раніше Зеленський зустрівся с Залужним та запропонував "залишитися у команді". 

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті