Українські хакери позбавили світла Ленінградську область РФ

Українські хакери атакували петербурзьку електромережеву компанію, тепер в Ленінградській області проблеми з електроенергією. Про це заявила IT-армія України 16 жовтня.

"Ми 12 жовтня успішно атакували енергомережі Санкт-Петербурга та Ленінградської області акціонерного товариства "ЛОЕСК". Простіше кажучи, російську ТЕЦ", - йдеться в повідомленні.

За словами хакерів, їм вдалося проникнути всередину мережевої інфраструктури, отримати доступ до робочих місць операторів та "погратися з вимикачами".

"Так, недавні перебої електромережі в Ленінградській області - це справа наших рук", - розповіли хактивісти.

Крім того, спеціалісти IT-армії України звернулися до росіян і наголосили, що їхні дані дуже погано захищені, і, якщо вдалося атакувати цілу електромережеву компанію, то зламати дані її простих користувачів буде ще легше.

"Ми отримали так багато інформації, що обробляти її довелося два дні. В наших руках опинилися паспорти, документи, бази даних співробітників та клієнтів", - кажуть хакери.

Усі дані, документи, паспорти та накази, за словами хакерів, вже виклали в інтернет - щоб будь-який користувач міг завантажити цю інформацію та зробити з нею все, що завгодно.

Як раніше повідомлялося, українські хакери зламали сайт ПВК "Вагнер": отримано дані всіх найманців.

Статті

Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Всі статті