Україні для перемоги потрібно 200 танків, 100 артсистем та 70 РСЗВ - Подоляк

Україні для перемоги у війні потрібно 200 танків, 100 артсистем, 70 РСЗВ та близько 300 одиниць бронетехніки. Про це повідомив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю AFP.

"Нам ще потрібно 150-200 танків, близько 300 одиниць бронетехніки, 100 артилерійських систем, 50-70 реактивних систем залпового вогню, включно з американськими HIMARS, які Україна вже має на озброєнні, а також 10-15 протиракетних систем, щоб закрити небо", - сказав він.

Подоляк також згадав американські ракети ATACMS, які мають дальність дії до 300 кілометрів, оскільки дальність озброєння, яке зараз є в розпорядженні України, ледве перевищує 80 кілометрів.

"Такі ракети наблизили б кінець війни, дозволивши Україні знищити великі російські військові склади, розташовані глибоко в окупованих районах, які наразі недоступні", - зазначив радник глави Офісу президента.

При цьому, за його словами, Україні не потрібно атакувати військові цілі всередині РФ.

"Війна закінчиться, коли ми відновимо контроль над нашими кордонами і коли Росія буде боятися України", - підкреслив Подоляк.

Як повідомлялося раніше, Україна отримала від Франції зенітно-ракетні комплекси Crotale для боротьби з повітряними цілями.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті