Зараз почався новий етап війни. Треба визначитись з кінцевими цілями – Подоляк

Новий етап війни потребує більш фундаментальних рішень. Про це повідомив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк сьогодні у Twitter.

"Немає сумнівів, що зараз для всіх (зокрема й для партнерів України) розпочався новий етап війни. Етап, коли необхідно відмовитися від зайвого консерватизму (скоріше пасивності) і, нарешті, визначитися з кінцевими цілями. Вже не можна сидіти осторонь, очікуючи, що все вирішиться само собою і що РФ раптом повернеться до довоєнного (нібито миролюбного) стану і стане договірною та економічно орієнтованою. Не повернеться", - написав він.

Подоляк пропонує відмовитись від небезпечних ілюзій, адже РФ буде наполегливо руйнувати мир, правила, закон.

За його словами, , новий етап потребує більш фундаментальних рішень, а саме:

- більш глибоко й системно продуманих санкцій проти РФ,

- ввести жорстокі обмеження на нафту й газ,

- спробувати знайти правильний баланс у постачанні військової техніки (зокрема ставка повинна бути на авіацію, безпілотники, радіоелектронні системи управління, ракети великої дальності).

"Все інше - це шлях до надзвичайно жахливого майбутнього", - підкреслив радник глави Офісу президента.

Як повідомлялося раніше, президент Володимир Зеленський заявив, що довгоочікуваний контрнаступ влітку й восени не приніс очікуваних проривів, але наголосив, що Україна не відступає і що їй потрібна допомога в нарощуванні вітчизняного виробництва озброєнь.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті