Україна розглядає варіант відмови від бойкоту спортивних змагань, на яких беруть участь атлети з РФ чи Білорусі

Україна розглядає варіант відмови від бойкоту спортивних змагань, на яких беруть участь атлети з росії чи Білорусі. Про це заявив міністр молоді та спорту України, президент НОК України Вадим Гутцайт у  ефірі телемарафону.

За словами міністра, перемовини з всеукраїнськими федераціями та спортсменами уже розпочалися.

Причиною скасування бойкоту, як зазначив Гутцайт, може стати офіційне не запрошення росії та Білорусі на Олімпіаду-2024 в Париж.

"Звісно, нам потрібно брати участь зараз у всіх кваліфікаційних змаганнях. Якщо Росія і Білорусь не будуть офіційно запрошені на Олімпійські ігри-2024, ми зараз розглядаємо питання щодо повернення наших спортсменів до кваліфікаційних змагань", - наголосив міністр.

Раніше повідомлялося, що у квітні цього року Міністерство молоді та спорту оприлюднило наказ про заборону збірним України змагатися разом з атлетами з РФ і Білорусі. Обмеження стосуються всіх представників олімпійських, неолімпійських і паралімпійських видів спорту. Федерації зобов’язані відкликати українців із турнірів, якщо там будуть білоруські чи російські спортсмени.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті