Макрон запропонував оголосити на час Олімпіади перемир’я в Україні та на Близькому Сході

Президент Франції Еммануель Макрон сподівається, що під час Ігор у Парижі буде встановлене "олімпійське перемир'я", попри продовження війни росії в України та війни Ізраїля із ХАМАСом, і планує залучили до реалізації цієї мети багатьох партнерів, зокрема й лідера Китаю Сі Цзіньпіна. Про це він сказав в інтерв'ю BFMTV, повідомляє Укрінформ.

"Ми хочемо працювати в напрямку «олімпійського перемир'я», і я думаю, що це можливість, до якої я спробую залучити багатьох наших партнерів", - сказав Макрон.

Він заявив, що звернеться за допомогою до лідера Китаю Сі Цзіньпіна, який має відвідає Париж.

"Лідер Китаю Сі Цзіньпін приїжджає до Парижа через кілька тижнів. Я попросив його допомогти мені. У 2022 році перед ним також стояло таке завдання під час зимових Олімпійських ігор, які приймав Китай», - пояснив Макрон.

Він також назвав Олімпіаду "дипломатичним моментом миру".

Нагадаємо, російські та білоруські спортсмени виступатимуть у Парижі під час Ігор 26 липня - 11 серпня під нейтральним прапором. Водночас у командних видах спорту росіяни та білоруси змагатись не зможуть.

Згідно з вимогами Міжнародного олімпійського комітету, спортсмени цих країн зможуть виступати лише в тому випадку, якщо вони не підтримали російське вторгнення в Україну.

Також нагадаємо, мер Парижа Анн Ідальго заявила, що спортсменам з РФ та Білорусі не будуть раді в місті під час Олімпіади. 

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті