Росіянам і білорусам заборонили брати участь у церемонії відкриття Олімпіади-2024

Спортсменам із російським і білоруським громадянством заборонять брати участь у церемонії відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сторінку Міжнародного олімпійського комітету.

Зазначається, що виконавча рада Міжнародного олімпійського комітету сьогодні погодила низку конкретних аспектів реалізації участі індивідуальних нейтральних спортсменів на Олімпійських іграх у Парижі 2024 року.

Було встановлено, що нейтральні спортсмени, якими будуть росіяни та білоруси, не братимуть участі в параді делегацій під час церемонії відкриття Олімпіади, оскільки є індивідуальними спортсменами. Також уточнюється, що рішення про участь нейтральних спортсменів у церемонії закриття буде ухвалено пізніше, враховуючи, що на церемонію закриття виходять не команди, а всі спортсмени разом.

Нагадаємо, що Олімпійські ігри відбудуться в липні-серпні 2024 року. Росія і Білорусь не змагатимуться там у командних видах спорту. Натомість білоруські та російські атлети вийдуть на старти в індивідуальних змаганнях у статусі "нейтральних".

Раніше Україна бойкотувала змагання, до яких допустили представників РФ і Білорусі. Проте, влітку Мінмолодьспорту скасувало наказ про відкликання спортсменів із таких турнірів. Натомість українські атлети виходять на старти з нейтральними спортсменами звідти.

МОК затвердив спеціальну емблему для нейтральних спортсменів. Спортивні функціонери також заборонили росіянам і білорусам використовувати на Іграх-2024 гімни, прапори та іншу національну символіку. Не запросять до Парижа і представників урядів РФ і Білорусі.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті