У Тегерані на виставці експонується постер з зображенням викраденої росіянами з Херсонського музею картини

На організованій ООН виставці у Тегерані експонується постер з зображенням викраденої загарбниками з Херсонського художнього музею картини. Про це повідомляє музей у Фейсбук.

Виставка Humanity. Solidarity. One Planet («Людство. Солідарність. Одна планета») експонується з 8 по 17 грудня в культурно-історичному комплексі Ніаваран у Тегерані. Вона є однією з ініціатив до відзначення Дня ООН у 2023 році в Ірані.

«В експозиції представлені твори мистецтва та культурна спадщина з 35 держав — різних континентів, культур і традицій. З ініціативи посла України в Ісламський республіці Іран, Україну представляє твір, який є свідоцтвом злочину Росії проти культурної спадщини України», - поінформували у музеї.

Картина Івана Лободи «Вишивальниця» була викрадена під час тимчасової окупації Херсона (березень – листопад 2022 року) разом із близько 11 тисячами творів мистецтва, які перебували в колекції Херсонського художнього музею.

За задумом організаторів, виставка Humanity. Solidarity. One Planet — це заклик до всіх людей об’єднатися, щоб побудувати світ, де панує співчуття, де ніхто не залишиться осторонь і де благополуччя як людей, так і планети є пріоритетом.

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті