Скульптури врятованих з-під обстрілів на прифронтовій Донеччині кам'яних баб перевезли до музею Дніпра

До Національного історичного музею Дніпра привезли скульптури кам’яних баб, врятованих на прифронтовій Донеччині.  Про це повідомляє Відкритий з посиланням на Facebook-сторінку волонтерки Ольги Соляр. 

“Евакуювали ще “двохтисячні” скульптури, так звану “малюку” із зони бойових дій. Вони вже трохи пошкоджені від уламків, але ще цілі. Заради їхньої безпеки треба було зробити це якнайшвидше, щоб не сталося, як у жінки з Гвардійської Могили, котра розбилася на десятки частин під час експорту”, – розповіла волонтерка Ольга Соляр. 

Жінка висловила велику подяку Юрію Фанигіну, який забив на сполох та швидко оформив всі необхідні дозволи, посвідчення і документи. Скульптури надійшли до Дніпропетровського національного історичного музею відповідно до затвердження Департаменту культури Донецької облдержадміністрації та місцевої влади.

“Велика подяка також бійцям і Віктору Копейко, які вдруге допомогли з евакуацією. Серед них 231-й Окремий Батальйон Територіальної Оборони м. Дніпро та Калистий Олександр. Дякую волонтерам з Дніпра – Григорію Дем’янову та Юрку. Величезна подяка також донорам Чарівного Карпатського фонду, адже евакуація відбулася завдяки вашим пожертвам. Разом ми врятували більше пам’яток культурної спадщини одного з незвичайних кочових народів Великого степу, тобто Половців”, – додала  волонтерка. 

Раніше до історичного музею імені Яворницького у Дніпрі привезли половецьку бабу з фронтового села на Донеччині. 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті