У Тбілісі поліція жорстко розганяє мітинг біля парламенту

Рано вранці 13 травня у столиці Грузії Тбілісі поліція почала розгін мітингувальників проти закону про "іноагентів". Про це повідомляє Телеграм-канал "DW Главное". 

На кадрах із місця подій видно сутички між демонстрантами та силовиками поруч із парламентом Грузії. "Арешти проводилися в жорсткій формі, було видно, як демонстрантів били одночасно по 5-6 співробітників поліції в балаклавах", - пише блогер Микола Левшиц. Учасники акції в соцмережах також повідомляють, що поліція використовує перцевий спрей.

Напередодні протестувальники оголосили, що не підуть від будівлі парламенту країни. Деякі з них заявили, що не дозволять вранці увійти до парламенту депутатам "Грузинської мрії", які 13 травня планують ухвалити "російський" закон у третьому читанні.

Глава МВС Грузії Вахтанг Гомелаурі заявив, що демонстрантам, які блокують державні об'єкти, загрожуватиме до 4 років в'язниці. Він додав, що, за даними МВС, найближчими днями "мітинг набуде насильницького і незаконного характеру".

Тим часом президент Грузії Саломе Зурабішвілі попередила протестувальників, що в уряду "є якісь плани влаштувати провокації". За її словами, це "читається в промові прем'єра і деяких інших виступах".

Статті

Країна
06.06.2024
20:31

Вступна кампанія для мешканців окупованих територій: умови та пільги

По-перше, дорога дуже ускладнилася, це довго, дорого і небезпечно. По-друге, жахи про мобілізацію, які ми бачимо, не сприяють переїзду молодих людей. Якщо він виїде і вступить до вишу, то автоматично стане невиїзним. По-третє, проблеми зі світлом і...
Країна
05.06.2024
13:57

Енергетика: невідворотний тягар тарифів

Завдання балансування енергосистеми виконували саме ТЕС та ТЕЦ. Тому планові відключення населення та підприємств від енергопостачання неминучі.
Світ
03.06.2024
23:08

«Виснаження військових ресурсів Заходу та мобілізаційного ресурсу на Україні має тривати». Російські ЗМІ про Україну

"Ми повинні домогтися, щоб поруч із нами не було держави, яка є плацдармом для постійної агресії проти нас".
Всі статті