У Повітряних силах заявили "західним партнерам", що F-16 змінять хід війни дуже серйозно

Деякі партнери вважають, що винищувачі F-16 не зможуть змінити хід війни в Україні. У Повітряних силах ЗСУ заперечили ці заяви, наголосивши, що авіаційні комплекси F-16 допоможуть відігнати російську авіацію подалі й прикрити з повітря українські наземні війська  Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Я б хотів посперечатися з усіма критиками цього питання щодо літаків. Змінять хід війни літаки і дуже серйозно змінять", - наголосив він.

Речник зауважив, що "питання в тому, щоб це не були літаки, чиї тактико-технічні характеристики були б значно слабшими за російські", адже Україні потрібні літаки сучасні, які зможуть завоювати перевагу у повітрі над ворогом.

Ігнат пояснив, що літаки F-16 в певній модифікації, які потребують українські Повітряні сили, можуть завдавати ударів по наземних, надводних та повітряних цілях, захистити державу всередині від ракет та дронів.

"Я думаю, що такі авіаційні комплекси, а багатоцільовий літак - це саме авіаційний комплекс, бо вирішує ряд завдань, зможуть суттєво вплинути на хід війни… За допомогою авіаційних комплексів, таких як F-16, ми зможемо відігнати російську авіацію подалі і прикрити з повітря наші наземні війська", - резюмував речник Повітряних сил.

Нагадаємо, міністр оборони Естонії Ханно Певкур заявив, що літаки, які незабаром може отримати Україна, не змінять хід бойових дій - на його думку, Україні необхідно зосередитись на боєприпасах, зокрема, далекобійних ракетах.

Як повідомлялося, ексдиректор ЦРУ генерал Девід Петреус вважає, що винищувачі F-16 Україна отримає вже цієї зими.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті