У Польщі затримали українку за підроблення документів на мільйони доларів

Польські прикордонники затримали у Гданську 25-річну громадянку України за підроблення документів на посвідчення особи. У помешканні жінки прикордонники виявили 2750 готових документів, вартість яких на чорному ринку може становити близько 14,5 млн злотих (понад $3,6 млн), передає Укрінформ із посиланням на Прикордонну службу Польщі.

Встановлено, що від січня цього року в одному з орендованих помешкань у Гданську відбувалося підроблення у значних обсягах польських та іноземних документів на посвідчення особи (паспорти, візи, карти перебування, водійські права тощо), а також інші документи, що стосуються працедавців, органів страхування, лікарських дозволів тощо. Також виявлено обладнання для виготовлення підробних документів: печатки, принтери, ноутбуки, лампи тощо. Крім того, вилучено комплекти вже готових документів для відправлення по всьому світу і готівку.

Прокуратура гданської дільниці Оліва висунула громадянці України звинувачення у підробленні документів, за що їй загрожує до п’яти років ув’язнення. Жінка перебуватиме під наглядом поліції, їй заборонено виїжджати з Польщі.

Польські прикордонники взялися за виявлення осіб, причетних до підробляння документів, після затримання на початку лютого у гданському аеропорту громадянина Іраку з комплектом підроблених документів (паспорт, посвідчення особи, водійські права) громадянина Румунії.

Статті

Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Всі статті