У Польщі створюють підприємство для будівництва атомної електростанції

У Польщі дві компанії створюють підприємство для будівництва АЕС. Про це повідомляє "World Nuclear News" 11 березня.

"Польські компанії ZE PAK та Polska Grupa Energetyczna (PGE) підписали попередню угоду про створення спільного підприємства спеціального призначення для реалізації проєкту будівництва атомної електростанції в Понтнові у центральній Польщі", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на всіх етапах проєкту польську сторону представлятиме спільна компанія у кооперації з Korea Hydro & Nuclear Power (KHNP).

Підкреслюється, що на підставі попереднього аналізу було оцінено, що перспективним є розміщення щонайменше двох реакторів APR1400 загальною потужністю 2800 МВт, повідомили в ZE PAK. Два реактори могли б забезпечити польські домівки та підприємства приблизно 22 ТВт-год енергії, що становить близько 12% сьогоднішнього споживання енергії в Польщі. Введення в експлуатацію першого блоку електростанції можливе вже у 2035 році.

Раніше повідомлялось, що Польща є енергетичним сувереном: країна вперше сама доправила собі скраплений газ із США.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті