У Міноборони Німеччини заявили, що "ракети Taurus не змінять правила гри у війні в Україні"

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив про сумніви у тому, що передача Україні крилатих ракет Taurus радикально змінить хід бойових дій у війні з росією. Про це він сказав на конференції NATO Talk у Берліні 6 листопада, повідомляє  Укрінформ.

"Не думаю, що ракети стануть геймченджером", - заявив Пісторіус.

За його словами, немає нічого нового в питанні передачі німецьких ракет Україні. Міністр оборони ФРН зазначив, що при наданні допомоги Україні його країна не повинна ігнорувати власні інтереси, проте він не уточнив, що конкретно мав на увазі.

Міністр також зазначив, що Федеральний уряд має перевірити кожен крок у питанні постачання збройних систем, і рішення даються дуже нелегко.

"ATACMS, які передали США, мають дальність 160 км, Taurus – 500 км, це зовсім інша система", - наголосив Пісторіус.

Він також нагадав, що Німеччина наразі є другим постачальником зброї для України після США, й німецька зброя допомагає кожного дня рятувати життя та захищати інфраструктуру в Україні.

Нагадаємо, німецькі депутати у листі до Шольца закликали якнайшвидше надати Україні ракети Taurus. 

Як повідомлялося, Шольц збирається дати Україні замість ракет Taurus більше боєприпасів для Patriot. 

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті