У Львові повідомлено про підозру розвіднику армії окупанта, який на Донеччині був патрульним та зрадив присязі у 2014 році

У Львові повідомлено про підозру розвіднику ворожої армії, який воює на стороні окупанта, - повідомила 4 жовтня пресслужба Львівської прокуратури.

"За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру громадянину України. Йому інкримінують державну зраду, участь у терористичній організації та діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України)", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, мешканець Донецької області у 2014 році залишив посаду інспектора патрульної служби та добровільно перейшов на бік ворога. Чоловік вступив у незаконні збройні формування «Народне ополчення Донбасу» та «Народна міліція» терористичної організації так званої «днр».

Зазначається, що фігурант проходив службу у одному із підрозділів військової розвідки.

З початку повномасштабного вторгнення він воював на Маріупольському напрямку.

Як повідомлялося, тюремне ув'язнення на строк 10 років загрожує шістьом "депутатам" так званого "народного совєта ЛНР", які взяли участь в організації російського псевдореферендуму.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті