У Києві демонтували пам'ятник учасникам антиукраїнського "січневого повстання"

Працівники Київблагоустрою демонтували ще один символ більшовицької тиранії – пам'ятник учасникам "січневого збройного повстання 1918 року", установлений у Маріїнському парку. Про це повідомила Київська міська державна адміністрація.

Як зауважила заступниця голови КМДА Ганна Старостенко, ідеологічна роль цього постаменту полягала у возвеличенні більшовиків, які влаштували збройний заколот проти Української Центральної Ради й Української Народної Республіки.

"Нам десятиліттями навʼязували в герої – радянських та імперських катів. Тепер настав час назавжди позбутися ворожого культурологічного впливу", – наголосила посадовиця.

За даними Київблагоустрою, важив пам’ятник близько 2,5 тонн.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті