У Чехії задоволені: до шкіл вдалося записати близько 50 тис дітей із України

До шкіл у Чехії вдалося записати близько 50 тис дітей із України - це одна з найвищих цифр у Європі. Про це заявив міністр освіти Чехії Мікулаш Бек під час дводенної міжнародної конференції в Празі про освіту й інтеграцію дітей українських біженців у Євросоюзі, - повідомляє "Чеське радіо".

За словами Мікулаша Бека, міністерству довелося збільшити кількість учителів і асистентів педагога в школах по всій Чехії. Також було створено сайт і спеціальну телефонну лінію на підтримку запису дітей біженців до шкіл.

Як сказав Бек, Чехія все ще наражається на «менші чи більші проблеми». Він згадав про нестачу місць у школах у деяких регіонах, що, сказав він, не дає можливості приймати українських дітей до звичайних класів. На перешкоді стає і недостатня мовна підготовка чи мале залучення українських дітей до спільного дозвілля.

За словами міністра освіти Чехії, його відомство хоче цього року зосередитися головно на навчанні українських дітей чеської мови. За два місяці планується здійснити суцільне тестування іноземців із чеської мови в школах, щоб з’ясувати їхні знання. А в другому півріччі мало б посилитися викладання чеської мови як іноземної. Серед інших тем міністр перелічив також підтримку психічного здоров’я і психосоціальну підтрику.

Зазначається, що дводенну конференцію влаштувало Міністерство освіти Чехії спільно з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ). У ній узяли участь близько 160 експертів із десятка країн, зокрема й України. Вони обговорювали, серед іншого, також можливості для надання дітям-біженцям щонайкращої освіти в країнах Європейського союзу так, щоб вони не втратили контакту з рідною країною.

Як повідомлялося, кількість українських біженців зі статусом тимчасового захисту в Євросоюзі зросла на 37,6 тис. у грудні.

Статті

Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Всі статті