США ніколи не визнають претензії росії в Україні - Білий дім

Сполучені Штати ніколи не визнають територіальних претензій росії щодо України. Про це 20 вересня під час брифінгу заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван.

"Скажу чітко: якщо це справді станеться, США ніколи не визнають претензії РФ на території, які вона спробує анексувати. І ми ніколи не визнаємо ці території чимось іншим, окрім як територією України", - наголосив Салліван.

За його словами, США останні місяці попереджали, що росіяни готуються до проведення таких псевдореферендумів. Причому йдеться про "референдуми" як для територій, які РФ контролює, так і для тих, які вже не перебувають під її окупацією.

"Ці референдуми є зневагою до принципів суверенітету та територіальної цілісності, які закладають фундамент міжнародного порядку і лежать в основі Статуту ООН. Ми знаємо, що ці "референдуми" будуть сповнені маніпуляцій і що росія використовує їх як привід для анексії територій", - заявив чиновник.

На завершення радник Байдена додав, що подібні дії не дадуть росіянам перевагу за столом переговорів. "Якраз навпаки: це дія країни, яка зазнала невдач – військові та дипломатичні", - додав Салліван.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в Сенаті США відбулися закриті обговорення щодо України.

Статті

Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Всі статті