Спортсменів із РФ і Білорусі не допустять до Азіатських ігор у Китаї

Спортсменів із росії та Білорусі не допустять до участі в Азіатських іграх, які стартують 23 вересня в китайському місті Ханчжоу. Про це пише видання Indian Express із посиланням на Олімпійську раду Азії (ОСА) і Міжнародний олімпійський комітет, - повідомляє Бі-бі-сі.

"Російських і білоруських спортсменів [на Азіатських іграх] не буде, і це рішення МОК, а не OCA", - повідомила Олімпійська рада Азії.

На липневій генеральній асамблеї OCA погодилася допустити до змагань у Ханчжоу під нейтральним статусом не більше ніж 500 спортсменів із росії та Білорусі, проте їхню участь мав схвалити МОК.

"Концепція участі спортсменів із російськими та білоруськими паспортами в Азіатських іграх 2023 року розглядалася в межах обговорення на Олімпійському саміті в грудні 2022 року, але виявилася нездійсненною з технічних причин", - повідомили Indian Express у МОК.

Поки незрозуміло, чи будуть спортсмени позбавлені права виступати тільки на Азіатських іграх або на всіх континентальних олімпійських відбіркових змаганнях, але цей крок стане ударом для тих, хто прагнув кваліфікуватися на Олімпіаду в Парижі через турніри в Азії, зазначає видання.

 

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті