СБУ затримала у Львові колаборанта, який хотів втекти до Євросоюза

Служба безпеки та Національна поліція запобігли втечі з України колаборанта, який входив до складу окупаційного "МВС РФ" у тимчасово захопленій частині Запорізької області. Про це повідомили в Телеграм-каналі СБУ 8 лютого.

"Контррозвідники СБУ затримали зловмисника у Львові, куди він приховано прибув для подальшого виїзду до Євросоюзу. За даними слідства, фігурантом є мешканець Василівського району, який у червні 2022 року вступив до рядів окупаційного "райвідділу поліції". Там його призначили "дільничним відділу у справах неповнолітніх". На цій "посаді" колаборант виконував завдання кремля щодо придушення спротиву загарбникам", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що для цього зловмисника включили до складу "каральних загонів", які викрадали місцевих жителів прямо посеред вулиці або з власних осель. Потім рашисти відвозили людей до російських катівень, де піддавали жорстоким тортурам, у тому числі з використанням електричного струму.

Також колаборант разом із озброєними окупантами грабував помешкання місцевих жителів під виглядом обшуків. У громадян викрадали гроші, одяг, оргтехніку та інше приватне майно. Крім того, фігуранта залучали до охорони окупаційних "виборчкомів" під час проведення псевдореферендуму рф щодо "приєднання" регіону до складу країни-агресора. 

Однак наприкінці 2023 року зловмисник виїхав до Львова як внутрішньо переміщена особа з тимчасово окупованої території на півдні України. У місті чоловік оселився у своїх родичів і готувався нелегально перетнути кордон у напрямку сусідньої країн ЄС. На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

"Наразі він перебуває під вартою. Йому загрожує до 15 років тюрми", - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що знешкоджено мережу ФСБ, до якої входили колишні та нинішні посадовці спецслужб України, затримано п'ятьої ворожих агентів.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті