Росіяни за добу 26 разів обстріляли прикордоння Сумщини

Російські війська за минулу добу 26 разів обстріляли прикордонні території Сумської області. Про це 10 липня в Telegram повідомила пресслужба обласної військової адміністрації.

"Протягом дня росіяни здійснили 26 обстрілів прикордоння. Зафіксовано 180 вибухів. Обстрілів зазнали Білопільська, Глухівська, Дружбівська, Есманська, Краснопільська, Юнаківська, Серединно-Будська та Хотинська громади", - повідомили чиновники.

Зазначається, що по Краснопільській громаді окупанти випустили шість мін і п'ять артилерійських снарядів. По Хотинській громаді росіяни 17 разів гатили з артилерії, а також випустили 14 некерованих ракет із вертольота.

Білопільська громада зазнала обстрілу з мінометів (36 вибухів), гранатометів (11 вибухів) та артилерії (чотири вибухи) з РСЗВ (п'ять вибухів). На Юнаківську громаду окупанти скинули чотири міни.

По Глухівській громаді росіяни били лише з гранатометів, випустивши близько 50 снарядів. У Дружбівській громаді зафіксували сім вибухів унаслідок атаки мінометом.

Есманська громада зазнала атаки з безпілотників, які скинули дев'ять вибухових пристроїв. Середино-будську громаду загарбники обстріляли з артилерії, випустивши щонайменше шість снарядів.

На щастя, за попередньою інформацією обійшлося без втрат серед мирних жителів і руйнувань цивільної інфраструктури.

Нагадаємо, раніше влада заявила, що примусової евакуації з прикордонних районів Сумщини не буде.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті