Росія намагатиметься розконсервувати літаки А-50, щоб замінити знищені ЗСУ - Ігнат

Росія намагатиметься відновити втрати літаків, зокрема й А-50, як це було з тактичною авіацією. Про це сказав речник Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат в ефірі телемарафону 3  березня.

"Це справді досягнення, якого не було ніколи. Тому що А-50 збили вперше фактично, тоді вдруге таку машину збили на великій відстані й відтіснили їх далі від лінії бойового зіткнення, що зменшило спроможності А-50 проводити радіолокаційну розвідку, дізнаватися цінну для ворога інформацію щодо планування і атак української авіації", — сказав Юрій Ігнат.

За його словами, росія може спробувати розконсервувати літаки А-50, щоб замінити ті, які знищили українські військові.

"Відновлення літака — це річ не проста. Питання в тому, в якому стані його законсервували. Якщо там все робоче. Якщо буде команда зверху, не думаю, що будуть дуже довго його відновлювати", — додав речник.

Юрій Ігнат, що росія намагатиметься відновити втрати, зокрема, і А-50, як це було і з втраченою тактичною авіацією.

"Звісно їм потрібно відновити втрачене і вони будуть знімати зі зберігання", — сказав він.

Як повідомлялося, у березні командування Повітряних Сил ЗСУ підтвердило збиття одного російського винищувача-бомбардувальника Су-34.

Статті

Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Всі статті