Росія активно готується до введення воєнного стану. Путін підписав закон з поправками до КПК

РФ активно готується до введення воєнного стану. Про це з посиланням на закон, підписаний путіним 31 липня, повідомив Телеграм-канал "Донбасс. Важно" .

"Президент путін підписав сьогодні закон, що вносить зміни до Кримінально-процесуального кодексу РФ, - ідеться в повідомленні. - Він дає можливість затримувати підозрюваних у тяжких і особливо тяжких злочинах в умовах воєнного стану на строк до 30 діб із моменту їх фактичного затримання. До сьогодні в КПК РФ згадок про воєнний стан не було і слідчі були обмежені 48 годинами затримання підозрюваного до відповідного рішення суду".

Уточнюється, що новим законом також встановлено, що тепер прокурор має 5 діб (до сьогодні було 2 доби) для розгляду кримінальної справи, яка надійшла з обвинувальним актом, і ухвалення за нею того чи іншого рішення.

"Поправки до КПК набули чинності вже сьогодні", - сказано в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що в росії за неявку до військкомату штрафуватимуть на 30 тисяч рублів уже з жовтня - путін підписав указ.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті