У росії за неявку до військкомату штрафуватимуть на 30 тисяч рублів вже з жовтня - путін підписав указ

Російський диктатор путін підписав закон про збільшення до 30 тис. руб. штрафів за неявку до військкомату за повісткою без поважної причини. Відповідний документ опубліковано на офіційному порталі правової інформації РФ 31 липня, - пишуть росЗМІ.

"Поправки змінюють редакцію статті 21.5 КпАП - "Невиконання громадянами обов'язків з військового обліку", - ідеться в повідомленні. - Передбачається, що нез'явлення громадянина без поважної причини в зазначені в повістці військового комісаріату час і місце або за викликом органу, що здійснює військовий облік, спричинить накладення адміністративного штрафу в розмірі від 10 тисяч до 30 тисяч рублів (зараз, зокрема, за нез'явлення за повісткою передбачено штраф від 500 рублів до 3 тисяч рублів)".

Уточнюється, що закон також передбачає підвищення відповідальності за неподання у встановлений строк до військового комісаріату або іншого органу, що здійснює військовий облік, списків громадян, які підлягають первісній постановці на військовий облік. Штраф становитиме для посадових осіб у розмірі від 40 тисяч до 50 тисяч рублів, на юридичних осіб - від 350 тисяч рублів до 400 тисяч рублів (наразі стягується штраф для посадових осіб у розмірі від 1 до 3 тисяч рублів).

Крім того, запроваджується відповідальність за несповіщення громадян про виклик (повістку) військового комісаріату або іншого органу, що здійснює військовий облік, під час надходження, зокрема в електронній формі, таких викликів (повісток) від військових комісаріатів, або незабезпечення громадянам можливості своєчасної явки за викликом (повісткою) військового комісаріату або іншого органу, що здійснює військовий облік. Це спричинить накладення адміністративного штрафу на посадових осіб у розмірі від 40 тисяч до 50 тисяч рублів, на юридичних осіб - від 350 тисяч рублів до 400 тисяч рублів.

Закон має набути чинності з 1 жовтня 2023 року.

Раніше повідомлялося, що в росії кількість затриманих у справах про держзраду в 2023 році вже вдвічі перевищила показник минулого року.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті