Російсько-фінський кордон встигли перетнути майже 3000 автомашин менш ніж за добу

Менш ніж за добу роботи двох переходів російсько-фінський кордон встигли перетнути майже 3000 автомашин. Про це повідомила пресслужба Північно-Західного митного управління РФ, пише "DW Главное" 16 грудня.

"Фінляндія відкрила два переходи з восьми - "Ваалімаа" і "Ніірала" - опівночі 14 грудня, і закрила вже о 21.00 наступного дня. За цей час кордон перетнуло приблизно 5,4 тис. осіб: 2,7 тис. в'їхали в Росію, приблизно стільки ж виїхали до Фінляндії", - ідеться в повідомленні.

Зазначають, що тепер усі вісім переходів на російсько-фінському кордоні знову закрито до 14 січня 2024 року. Таке рішення влада Фінляндії обґрунтовує тим, що російські прикордонники, як і раніше, безперешкодно пропускають безліч нелегальних мігрантів через свої КПП. За ті два дні, що переходи було відкрито, притулок у Фінляндії запросили ще 380 осіб, переважно - громадяни Сирії, Іраку та інших близькосхідних країн.

Уточнюється, що зараз у Гельсінкі розробляють законопроєкт, який дасть змогу розглядати запити від прохачів притулку прямо на кордоні, у прискореному режимі. 

"Фінська влада впевнена, що це допоможе протидіяти "гібридному впливу" Росії", - сказано в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що Фінляндія знову повністю закрила кордон із РФ: знову їдуть мігранти.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті