РФ активно готується до приєднання тимчасово окупованих територій України - ГУР

Росія активно готується до проведення так званого референдуму на тимчасово окупованих територіях України. Про це повідомляє Головне управління розвідки МО України  у Телеграм.

"Країна-агресор намагається приєднати до свого складу тимчасово окуповані території України", - заявив представник ГУР МО України Вадим Скібіцький.

За його словами, українська розвідка чітко бачить підготовчі заходи, які проводить окупанти. 

"На тимчасово окупованих територіях в Херсонській та Запорізькій областях почала активно працювати кремлівська політична партія "единая россия". Ми бачимо що проводяться заходи з уточнення так званих списків виборців. Крім того вони відкрили дільниці для проведення виборів. Активно почався процес роздачі російських паспортів. Це комплекс заходів які зараз росія проводить на окупованих територіях для того щоб підготувати і провести референдум", – розказав він.

За словами Вадима Скібіцького, для того щоб не допустити закріплення рф і створення плацдарму для подальших наступальних дій, наші воїни будуть звільняти тимчасово окуповані території сходу і півдня України.

Як повідомлялося раніше, Служба Безпеки України викрила деталі підготовки російськими окупантами псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті