Рашисти атакували Львівщину: знищено музей Романа Шухевича

Вночі 1 січня рашисти атакували "Шахедами" Львів та Львівщину. Про це повідомляють у Телеграм мер Львова Андрій Садовий та голова ОВА Максим Козицький.

"У Львові - вибухи! Уламки ворожого безпілотника потрапили в цивільний об'єкт. На місці вже є пожежники... Також зафіксували падіння уламків «шахеда» в Дублянах. Горить дах гуртожитка. На місці працюють пожежники. Про потерпілих поки невідомо", - повідомив Садовий.

Він констатував, що 1 січня, "у день народження Степана Бандери москалі повністю знищили музей генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича на Білогорщі".

"По Дублянах: пожежу в університеті ліквідовано. Без жертв. Цієї ночі ворог поцілив у два об'єкти національної памʼяті у Львові: в університет в Дублянах, де 100 років тому вчився Степан Бандера та у музей Романа Шухевича на Білогорщі. Символічно і цинічно. Війна за нашу історію", - написав Садовий.

Максим Козицький повідомив, що на Білогорщі пожежа у музеї Романа Шухевича сталася, за попередньої причини, через уламки ворожого безпілотника.

"На Білогорщі попередньо без постраждалих. Пожежу продовжують гасити... Зафіксували падіння уламків «шахеда» у Дублянах. Горить дах гуртожитка. На місці працюють пожежники", - повідомив голова ОВА.

Статті

Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Всі статті