Прем'єр Фінляндії запропонував схвалити "сильні рішення" щодо України на саміті ЄС

Лідери країн Європейського Союзу на саміті у Брюсселі мають схвалити "сильні рішення" щодо України: схвалити військову, фінансову допомогу, а також початок переговорів щодо вступу до ЄС.. Про це заявив прем'єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо, повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Guardian.

"В Україні ситуація складна, тому нам потрібні три рішення", - сказав він.

По-перше, потрібне рішення багаторічне рішення EPF (Європейському фонду миру), оскільки Україні потрібна швидка військова допомога, заявив Орпо.

По-друге, потрібне рішення щодо бюджету ЄС, "50-мільярдний інструмент, щоб допомогти Україні", повідомив прем'єр Фінляндії.

"І по-третє, нам потрібне рішення про розширення. Нам потрібен чіткий сигнал усім державам, які бажають стати членами Союзу, про те, що ми готові до переговорів. І ми маємо ухвалити рішення про початок переговорів", - додав Орпо.

Він також заявив, що загроза з боку Росії є реальною - "тому нам необхідно розвивати нашу оборонну промисловість".

Нагадаємо, саміт лідерів країн ЄС, який пройде 14-15 грудня, має схвалити чотирирічний пакет допомоги Україні на 50 млрд євро, а також початок переговорів щодо вступу.. 

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Україна не виконала три з семи вимог Європейської комісії для початку перемовин про вступ, тому "немає підстав вести переговори про членство".

Статті

Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Всі статті