Підготовлено законопроєкт про покарання за отримання паспорта РФ

В Україні підготували законопроєкт, що передбачає кримінальну відповідальність за отримання паспорта РФ в окупації та заклики до цього. Про це повідомляється на сайті Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України 14 вересня.

"За участі фахівців ГПУ, СБУ, Мінреінтеграції, правозахисників, народних депутатів – підготовлено законопроєкт, який вводить кримінальну відповідальність", – йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що підставами для цього можуть стати:

- набуття громадянства та/або отримання паспорта держави-агресора державними посадовцями або представниками місцевого самоврядування за відсутності ознак державної зради;

- пропаганда, публічні заклики, примушування до цього;

обмеження прав людей, які не отримали громадянства або паспорта держави-агресора.

Підкреслюється, що отримання паспорта РФ в окупації є виправданим лише у випадках, коли без нього неможливо повернутись на підконтрольну територію України.

"Ворожа паспортизація, тиск з метою нав’язування паспорта Російської Федерації – абсолютно неправомірні та протизаконні", – зазначається в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що Верховна Рада хоче зробити деколонізацію й деокупацію української культури.

Статті

Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Всі статті