Під Донецьком російського солдата командири прив'язали до дерева, щоб змусити йти на передову

У районі окупованого Донецька російського військового його командири прив'язали до дерева на всю ніч, щоб змусити вирушити на передову. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Телеграм-канал "АSTRA" - видання незалежних російських журналістів, які зазнали цензури або переслідування в РФ.

У повідомленні йдеться, що російські рядові - брати Геннадій і Семен Кіскорови, мобілізовані понад рік тому з Новокузнецька, вимагали переходу на альтернативну цивільну службу у зв'язку з релігійними переконаннями, однак командир відмовив їм. Обидва брати - військовослужбовці 1-го мотострілецького батальйону військової частини №21005, перебувають у відрядженні в районі окупованого Донецька.

Після рапорту Геннадія прив'язали до дерева на всю ніч, вимагаючи від нього згоди подальшої участі в бойових діях, повідомив Семен Кіскоров. Він стверджує, що Геннадій не витримав тиску і погодився знову йти на передову.

"Вирішуватиметься, що зі мною робити: також прив'язати до дерева, відправити штурмовиком або криміналку за непокору наказу", - припускає Семен.

Також зазначається, що дружини Геннадія і Семена вже відправили заяви до військової прокуратури. Крім того, їм допомагають юристи "Движения сознательных отказников".

У повідомленні наголошується, що це не єдиний випадок, коли російське командування прив'язувало військовослужбовців до дерева. Так, у листопаді таких тортур зазнав колишній кореспондент "Первого канала" Ілля Андрєєв. Після цього його відправили до нелегального підвалу для відмовників у Зайцевому, в одній із військових частин РФ.

Як повідомлялося, у росії родичі військових організовують акції, на яких пробують висловити своє обурення війною.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті