Окупанти хочуть забрати 7 вугільних підприємств у "ЛНР" для "приватного інвестора", решта на ліквідацію 

У квазіутворенні "ЛНР" повідомили, що сім вугільних підприємств на його території буде передано в управління двом приватним інвесторам, які не називаються. Про це пишуть ЗМІ окупантів із посиланням на міністерство енергетики РФ.

"Передбачається, що 16 державних вугільних підприємств Луганської народної республіки будуть працювати, виходячи з ранжирування вугільних шахт на дві групи: сім шахт планується передати в управління приватним інвесторам. Це шахти, в управлінні якими вони можуть бути зацікавлені", - повідомили в російському міненергетики. 

Зазначається, що потенційні "інвестори" обіцяють золоті гори для луганських вугільників - "підняти зарплати співробітників до рівня вугільних підприємств Ростовської області".

Також зазначено, що інвесторів наразі два: один забере 5 шахт, другий - одну. На рахунок сьомої інформації немає.

"Наразі тільки один потенційний інвестор пройшов попередню процедуру узгодження на управління п'ятьма вугільними шахтами. Заявлений обсяг інвестицій у перші два роки управління - 8,6 млрд рублів", - розповіли в рміненерго РФ.

Ще один потенційний інвестор на управління однією вугільною шахтою проходить процедуру узгодження в "уряді ЛНР".

"Дев'ять шахт, що залишилися, є неперспективними. Ці шахти планується передати в ГУП (державне унітарне підприємство) ЛНР "ГУРШ" (Головне управління реструктуризації шахт) з метою подальшої ліквідації. Також заплановано переведення персоналу в ГУП ЛНР "ГУРШ" на шахти, які залишаються в роботі. У разі досягнення співробітником пенсійного віку та за його згоди йому буде запропоновано вихід на пенсію із забезпеченням відповідних виплат", - додали окупанти.

Статті

Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Всі статті