Загальний об'єм військової допомоги США Україні перевищив $10 млрд - Блінкен

Адміністрація президента США Джо Байдена надала Україні військову допомогу на суму понад 10 мільярдів доларів. Про це йдеться у заяві Державного департаменту США 20 серпня.

"Згідно з повноваженнями, делегованими Президентом, сьогодні я оголошую наше дев’ятнадцяте з вересня 2021 року виділення зброї та обладнання США, що використовує ці повноваження. Цей пакет на 775 мільйонів доларів США включає додаткову зброю, боєприпаси та обладнання зі запасів Міністерства оборони США, обладнання, яке українські сили так ефективно використовували для захисту своєї країни. Завдяки цьому пакету загальна допомога США в галузі безпеки, виділена Україні, сягне приблизно 10,6 мільярдів доларів США з початку роботи цієї адміністрації", - сказав голова Держдепу Ентоні Блінкен.

Як повідомлялося раніше, президент США Джо Байден підписав указ про виділення нового пакету військової допомоги Україні на суму у 775 мільйонів дол. 

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті