Німеччина та Нідерланди готові продовжувати підтримку України - спільна заява

Німеччина і Нідерланди заявили про готовність продовжувати підтримку України. Відповідні заяви зробили керівники урядів обох країн Олаф Шольц і Марк Рютте на спільній пресконференції, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Канцлер Німеччини Олаф Шольц у понеділок закликав західних союзників послати "сигнал" президенту росії путіну, відновивши підтримку України, оскільки політичні розбіжності загрожують перешкодити наданню допомоги.

Війна Росії в Україні - це війна, яка, ймовірно, "затягнеться надовго", сказав Шольц.

"Тому важливо сформулювати довгострокову перспективу, згідно з якою ми готові підтримувати Україну доти, доки це необхідно, і тією мірою, якою це необхідно", - наголосив він.

За словами Шольца, путін "сподівається, що готовність наших країн зробити те, що необхідно, і сформулювати необхідну підтримку зменшиться".

"Це було б дуже важливим посланням, якби ми сказали йому: не розраховуйте на це," - додав канцлер.

У свою чергу прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте висловив упевненість у тому, що Нідерланди продовжать підтримувати Україну, після того як ультраправі перемогли на національних виборах минулого місяця.

"Я переконаний, що в Нідерландах у нас є значна більшість... проукраїнськи налаштованого населення, яке забезпечить нам подальшу підтримку України", - сказав Рютте.

Нагадаємо, раніше Шольц пообіцяв, що підтримає Україну, якщо інші союзники ослабнуть. 

Як повідомлялося, Нідерланди виділяють додаткові 2 млрд євро для підтримки України.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті