Шольц пообіцяв, що підтримає Україну, якщо інші союзники ослабнуть

Війна росії проти України, ймовірно, не закінчиться найближчим часом, тому Німеччина має намір підтримувати Київ, якщо інші країни ослабнуть. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, повідомляє РБК-Україна з посиланням на NTV.

Він закликав, щоб німецька підтримка України була довгостроковою.

"Ця війна, ймовірно, не закінчиться найближчим часом. Тому важливо, щоб ми могли робити те, що необхідно протягом тривалого часу, а саме продовжувати підтримувати Україну в її оборонній кампанії", - заявив Шольц.

Він підкреслив, що РФ своїм вторгненням в Україну анулювала всі угоди про мир і безпеку в Європі.

"Німеччина навіть має бути готова зробити ще більше, якщо інші ослабнуть", - сказав канцлер, вочевидь, натякаючи на неясну політичну ситуацію в США напередодні президентських виборів наступного року.

Шольц також недвозначно заявив про свою підтримку подальшої військової допомоги Україні.

"Російський диктатор Володимир Путін не повинен очікувати, що ми відступимо", - підкреслив він.

Нагадаємо, Зеленський обговорив із Шольцом ситуацію на полі бою та подальшу оборонну співпрацю. 

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті