Зеленський обговорив із Шольцом ситуацію на полі бою та подальшу оборонну співпрацю

Президент України Володимир Зеленський 30 листопада провів телефону розмову з Федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцом, під час якої сторони обговорили ситуацію на полі бою та подальшу оборонну співпрацю. Про це Зеленський повідомив у Телеграм.

"Вдячний за потужний «зимовий» оборонний пакет від Німеччини, включно з чотирма системами IRIS-T, і за багаторічну програму фінансової допомоги. Це найкращі сигнали неослабної підтримки Німеччини. Дуже ціную те, що всі наші домовленості виконуються. Обговорили ситуацію на полі бою. Розповів про ранкове відвідання Куп’янська, а також Херсона, Миколаєва та Одеси напередодні", - зазначив президент.

"Також розказав про ситуацію в Чорному морі, функціонування «зернового коридору» та про зусилля, необхідні для подальшого захисту цивільного судноплавства. Подякував за участь Німеччини в імплементації Формули миру, зокрема за участь радника у зустрічі на Мальті та готовність узяти участь у наступній зустрічі", - додав Зеленський.

"Наголосив на важливості забезпечення єдності всередині Європейського Союзу щодо схвалення переговорів про приєднання України та виділення 50 млдр євро допомоги на наступні роки", - вказав Зеленський.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті