На Донеччині відновлено понад 900 об’єктів Об’єднаної енергосистеми України

На Донеччині відновлено понад 900 об’єктів Об’єднаної енергосистеми України, пошкоджених ворожими обстрілами з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. Про це повідомила Донецька обласна військова адміністрація з посиланням на начальника ОВА Павла Кириленка, - пише Укрінформ.

«На сьогодні в області триває процес відновлення об’єктів Об’єднаної енергосистеми України (підстанції, електромережі різного класу напруги, енергообладнання ТЕС), які зазнали пошкоджень внаслідок ворожих обстрілів, а також масованих ракетних та дронових атак. Відновлено більше 900 об’єктів, здійснюються планові ремонту по більше ніж 213», - йдеться у повідомленні.

В ОВА зазначили, що на сьогодні на підконтрольній території області всього залишається 27 139 електроенергетичних об’єктів, з яких спроможні надавати послуги – 19 696 од., з них 902 од. було відновлено після пошкоджень. Не спроможні надавати послуги – 7 443 од., з них 213 од. – проходять планові ремонти, 28 од. – у процесі відновлення після пошкоджень, 7 202 од. – роботи не проводяться у зв’язку з їх розташуванням поряд з лінією фронту та відсутністю безпечних умов для проведення ремонтно-відновлювальних робіт.

На відновлення об’єктів в регіоні всього виділено фінансування – 437,5 млн грн, з яких 416,6 млн – власні кошти підприємств, 20,9 млн грн – інші джерела. На сьогодні всього використано – 243,4 млн грн.

Як повідомлялося, у Донецькій області діє 181 "Пункт незламності".

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті