Литва розкритикувала рішення МОК допустити до змагань спортсменів із РФ і Білорусі

Литва виступила з критикою рішення Міжнародного олімпійського комітету про допуск російських і білоруських спортсменів до змагань. Про це 29 березня повідомило видання Delfi з посиланням на заяву міністерки освіти, науки і спорту Литви Юргіти Шюгждінене.

"МОК стверджує, що в змаганнях не зможуть брати участь тільки спортсмени, які активно підтримують війну. Дуже цікаво, що в цьому контексті означає активно?", - сказала міністерка.

Рішення Міжнародного олімпійського комітету допустити російських і білоруських спортсменів у змагання викликає величезне розчарування. Зокрема тому, що "не буде рішення, яке влаштує всіх, і нам доведеться з цим жити".

"Чи виникає в Томаса Баха запитання, як ми житимемо, знаючи, що майже триста українських спортсменів ніколи не візьмуть участі в жодних змаганнях, зокрема й загиблий кілька днів тому чемпіон Європи з боксу серед молоді, який загинув?" - підкреслила Шюгджінене.

Міністерка також зазначила, що Литва має продовжувати роботу з тим, щоб міжнародні федерації "не втратили голову" і не змінили вже ухвалені рішення щодо недопуску російських і білоруських спортсменів до участі в міжнародних змаганнях.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Олімпійському комітеті РФ також залишилися незадоволені рішенням МОК і критеріями допуску росіян.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті