Литва розкритикувала рішення МОК допустити до змагань спортсменів із РФ і Білорусі

Литва виступила з критикою рішення Міжнародного олімпійського комітету про допуск російських і білоруських спортсменів до змагань. Про це 29 березня повідомило видання Delfi з посиланням на заяву міністерки освіти, науки і спорту Литви Юргіти Шюгждінене.

"МОК стверджує, що в змаганнях не зможуть брати участь тільки спортсмени, які активно підтримують війну. Дуже цікаво, що в цьому контексті означає активно?", - сказала міністерка.

Рішення Міжнародного олімпійського комітету допустити російських і білоруських спортсменів у змагання викликає величезне розчарування. Зокрема тому, що "не буде рішення, яке влаштує всіх, і нам доведеться з цим жити".

"Чи виникає в Томаса Баха запитання, як ми житимемо, знаючи, що майже триста українських спортсменів ніколи не візьмуть участі в жодних змаганнях, зокрема й загиблий кілька днів тому чемпіон Європи з боксу серед молоді, який загинув?" - підкреслила Шюгджінене.

Міністерка також зазначила, що Литва має продовжувати роботу з тим, щоб міжнародні федерації "не втратили голову" і не змінили вже ухвалені рішення щодо недопуску російських і білоруських спортсменів до участі в міжнародних змаганнях.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Олімпійському комітеті РФ також залишилися незадоволені рішенням МОК і критеріями допуску росіян.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті