Лукашенко запропонував Казахстану вступити в "Союзну державу" й отримати ядерну зброю

Білоруський диктатор Лукашенко запросив Казахстан вступити в "Союзну державу", якщо у керівництва країни є "переживання" з приводу розміщення в Білорусі ядерної зброї росії. Про це він заявив у телеефірі, - повідомляє The Moskow Times.

Раніше президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв на форумі в Москві розкритикував економічний союз з hосією (ЄАЕС) через зближення РФ і Білорусі. Блок, за його словами, розвалився на дві частини, де одна сторона - це росія і Білорусь, а друга - всі інші країни. "Я перепрошую, навіть ядерна зброя - одна на двох зараз", - зазначив Токаєв.

У відповідь на це Лукашенко порадив Казахстану і всім іншим державам ЄАЕС вступати в "Союзну державу", щоб була одна "ядерна зброя на всіх".

"Якщо хтось переживає - ну, не думаю, що Касим-Жомарт Токаєв переживає з цього приводу, але якщо раптом - то ніхто не буде проти, щоб у Казахстану та інших країн були такі самі тісні стосунки, як у нас із Російською Федерацією. А це дуже просто: у союз Білорусь-Росія треба вступати - і все, і буде ядерна зброя на всіх", - заявив Лукашенко.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті