Латвія повернула призов до армії: усі чоловіки від 18 до 27 років повинні відслужити рік

Латвія знову ввела обов'язкову військову службу для чоловіків певного віку, щоб стримати Росію від вторгнення в Європу. Про це заявив міністр закордонних справ Латвії Крішьяніс Каріньш, - пише The Telegraph 6 лютого.

Обов'язкова служба набула чинності на початку січня, всього за кілька тижнів до дворічної річниці вторгнення Росії в Україну.

"Ми знову представили проєкт. Ми використовуємо це, щоб збільшити розмір нашого активного і готового резерву", - сказав Каріньш

Уточнюється, що всі громадяни країни чоловічої статі віком від 18 до 27 років повинні будуть відслужити рік, зокрема ті, які проживають за кордоном.

"Ті, хто відмовляється служити, можуть бути оштрафовані або поміщені до в'язниці, хоча будуть застосовуватися деякі винятки, зокрема для людей із проблемами зі здоров'ям, батьків-одинаків і тих, хто має подвійне громадянство і вже служив за кордоном", - сказано в повідомленні.

За словами Каріньша, посилення оборони зараз посилає РФ сигнал про те, що бази Латвії та її європейських союзників прикриті.

"Ми повинні бути в такому стані готовності, щоб російські генерали і російські політичні класи ясно бачили, що рух до Європи неможливий", - сказав він.

Каріньш також заявив, що росії необхідно зрозуміти, що європейська оборона повністю готова до роботи і що неможливо домогтися якихось вигод без величезних втрат, і переконатися, що жодні вигоди насправді неможливі.

"Уявіть собі позитивний результат української війни - всю українську територію буде звільнено і війна закінчиться. Але того дня Росія все ще залишається загрозою", - сказав Каріньш.

Раніше повідомлялось, що Естонія, Латвія й Литва домовилися про спільну лінію оборони на кордоні з РФ та Білоруссю.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті