"Кролик Гарві": Молодий театр показав прем'єру з Вертинським та Ребрик

Прем'єру "Кролик Гарві", у якій головні ролі виконують Ліліана Ребрик і Олексій Вертинський,  представив у столиці Молодий театр. Про це повідомляє кореспондентка "ОстроВа".

За словами режисера та художнього керівника театру Андрія Білоуса,  ідея постановки виникла рік тому.

«Робота над виставою «Кролик Гарві» виявилися для мене досить несподіваною. Я вперше своїй режисерські практиці звернувся до відвертої комедії. Хоча цю п’єсу важко назвати розважальною комедією. Вона виникла в часи другої світової як спроба подолати депресію в якій знаходилися глядачі на той час. Саме цим вона мене і зацікавила. Ідея постановки виникла рік тому, коли театр повернувся до роботи після початку масштабного вторгнення. З огляду на роботу театру в умовах війни цю постановку можна назвати масштабною, хоча за критеріями мирного часу, це досить скромна робота.

На неї було витрачено багато наших фінансових та людських ресурсів, що для театру в цей час є надзвичайно складним завданням. В цій роботі змогли як на мене чудово розкритися молоді талановиті  співавтори  – Борис Орлов, який створив чудові декорації і костюми, Ілля Чопоров написав музику, Ніна Змерзла зуміла реалізувати мій режисерський задум щодо пластичного рішення цієї вистави. 

Мені було дуже приємно знову попрацювати з такими фантастичними акторами як Лілія Ребрик та Олексій Вертинський. Сподіваюся глядачі належного оцінять нашу роботу", - сказав режисер.

У виставі головний герой Елвуд, роль якого виконує Олексій Вертинський, постійно спілкується зі своїм найкращим другом - кроликом Гарві. Через це Елвуда вважають божевільним але харизматичним. Його сестра Вета, яку грає Ліліана Ребрик, вважає свого брата ненормальним, бо він має уявного друга, а ще й пиячить. У виставі багато гумору, гротеску і трохи абсурду - це все висловлюється через драматичну гру і  пластичне рішення. До речі, саме пластика всіх героїв підсилює як образ, так і в цілому розкриває концепцію вистави. Також костюми героїв - екстраординарні і сміливі.

У виставі на прикладі різних характерів досліджується поняття нормальності і адекватності людини крізь комічно-філософічне світосприйняття.

 Як зазначають у театрі, комедія про великого білого кролика Гарві була написана американкою Мері Чейз у 1944 році як рефлексія на депресію нації, спричинену світовою війною. П'єса одразу стала бестселлером, витримавши рекордну кількість показів на Бродвеї. Авторка отримала за неї Пулітцерівську премію, а екранізація "Гарві" премію "Оскар". 

Молодий театр звертається до цієї шаленої комедії під час повномасштабного вторгнення, маючи на меті те саме, що і Мері Чейз у далекому 1944-му, а саме пробудження в наших глядачах надії та віри в майбутнє.

Наступний вистави відбудеться 25 червня в Молодому театрі.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті