Херсонці показали у столиці "Позивний горобчик" - про життя і кохання на війні

Херсонський музично-драматичний театр ім.М.Куліша 26 лютого презентував у Києві виставу "Позивний горобчик" за п'єсою Наталки Ворожбит "Погані дороги", - повідомляє кореспондент ОстроВа.

Перед входом до зали на підлозі був російський прапор, по якому бажаючі могли потоптатися.  

На початку вистави керівник театру розповів, як після 9 місяців окупації звільненний Херсон намагається жити попри постійні обстріли.

"Але ми не здались, ми опираємося. Ми сьогодні працюємо там (у Херсоні - ред) і кожного дня до нас приходять люди. Я хочу, щоб ви собі тільки уявили, що кожного ранку в Херсоні люди у броніжилетах замітають вулиці. У нас все працює, в магазинах все є. Так, там дуже небезпечно - кожного дня прилітає невідомо куди. Але я хочу підтвердити - коли до нас в місто зайшли так звані брати, ми думали, що це швидко скінчиться - люди вийшли на вулицю, з голими руками йшли на танки. А сьогодні вже йде третій рік війни і ми не здалися. І коли ми чуємо десь далеко від Херсону, мовляв складно, люди втомились. Я скажу - наші хлопці не втомились, я не бачив в їнії очах втоми, вони натхненні, тримають місто. І це нас надихає. Томи ми там працюємо. Тримаймеся і перемагаємо!", - сказав Олександр Книга.

Як відомо у п’єсі Наталки Ворожбит «Погані дороги» йдее мова про людські долі у контексті розпочатої росіняами у 2014 році війні на Донбасі.

Головна героїня –  Наташа, військова ЗСУ на позивний «Горобчик». Захищає нашу країну, щодня перебуває на межі життя і смерті, та в найтяжчі моменти згадує про  Сергія, який вперше привіз її на схід, показав війну та полонив її серце. Роль Наташи виконує – заслужена артистка України Тетяна Проворова.

 

Режисер вистави "Позивний "Горобчик"  – заслужений діяч мистецтв України Сергій Павлюк. 

Виставу створено за підтримки USAID "Зміцнення громадської довіри".

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті