Готові до формування уряду: опозиційні партії у Польщі узгодили кандидатуру Туска на посаду прем'єра

Три опозиційні польські партії, які пройшли до парламенту за результатами виборів,  підтвердили готовність до співпраці та формування парламентської більшості та уряду. Вони також висунули кандидата на посаду прем'єр-міністра. Йдеться про лідера "Громадянської коаліції" Дональда Туска. Про це повідомляє RMF24, інформує УНН.

"Ми підтвердили з лідерами опозиції нашу готовність до співпраці та створення більшості в парламенті. Ми готові до формування уряду", – сказав Туск на спільній нараді.

Лідери опозиційних партій звернулися до президента Анджея Дуди з проханням не гаяти часу на призначення першого засідання уряду, підрахувати більшість і доручити представникам опозиції “місію з формування уряду”.

"Ми проситимемо президента якомога швидше скликати сесію Сейму. У нас є більшість для обрання прем’єр-міністра", – запевнив один із лідерів опозиції Владислав Косиняк-Камиш.

Нагадаємо, що Туск вже обіймав посаду прем'єр-міністра Польщі з 2007 до 2014 року.

Статті

Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Всі статті