ФСБ не вдається закупити безпілотники Supercam для диверсій через санкції

Центр спеціального призначення ФСБ РФ планував придбати безпілотники Supercam для диверсій, проте їх не можуть виготовити через брак комплектуючих. Про це повідомляє  Центр національного спротиву.

"В окупованому Донецьку співробітники центру спеціального призначення ФСБ РФ мають намір в поточному місяці закупити три БПЛА Supercam для використання їх в рамках диверсійної роботи", - йдеться у повідомленні.

У ЦНС зазначають, що ці диверсії планують і на території України, проте безпілотники не можуть виготовити через брак комплектуючих.

Виробник даного типу безпілотного апарату є компанія "Безпілотні системи", що дислокується в Іжевську. Попри той факт, що ФСБ є найбільш оснащеною та фінансово забезпеченою структурою в РФ, противник не може провести базову підготовку з експлуатації даних дронів. Виробництво затримується через поставки термографічних та HD-камер, які не виготовляються на території росії.

Як повідомлялося, у РФ сталася пожежа на Ярославському моторному заводі, що виробляє двигуни для військової техніки. 

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті